fbpx
Новини

Студенти по бизнес софтуер вече се реализират във водещи компании в България

Успешно завърши първия випуск от магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ на ERP Academy и Висше училище по застраховане и финанси. Приемът на студенти продължава.

Образователната организация ERP Academy, която миналата година стартира първата по рода си магистърска програма за бизнес софтуер в България съвместно с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), вече има дипломирани студенти, които успешно се реализират във водещи компании в страната.

Магистърската програма Бизнес анализ и ERP решения“, следва модела на тясното партньорство между бизнеса и образованието. В нея студентите не се обучават на програмиране и не се изисква предишен опит в областта на програмирането. Тя е с икономическа насоченост и създава специалисти в сложната и перспективна област на внедряването на бизнес софтуер.

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ отчете силен интерес още месеци след старта на учебните занятия през 2015 година, като за нея се записаха над 30 студенти от страна и чужбина. След успешно завършилия първи випуск, новите студенти очакват и още партньори от бизнеса, които да добавят стойност в иновативния образователен модел.

Поради силния интерес към специалността, записването за тази година продължава, като всеки, който има интерес, може да посети сайта на ERP Academy за повече информация.

„Безспорно най-големият актив на ERP Academy са силните партньорства с бизнеса“ – сподели доц. д-р Наталия Футекова, основател на ERP Academy.

„Академията развива дългосрочни отношения както с някои от най-утвърдените компании за бизнес софтуер у нас, така и с успели стартъп компании. По желание на студентите ние организирахме много допълнителни лекции, семинари и обучения. За новите студенти по „Бизнес анализ и ERP решения“ сме подготвили повече интересни събития извън програмата на магистратурата и вярваме, че нашите студенти и курсисти ще спечелят много от възможността да слушат лекции от най-добрите специалисти“, допълни още г-жа Футекова.

ERP Academy е иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и ИТ. Партньори в ERP Academy са водещи български и световни компании за бизнес софтуер, както и експерти от областта, които имат за цел да подпомогнат подготовката и обучението на кадри в специфичния ERP бранш, стимулирането на съвместни инициативи с образователните институции и популяризирането на сектора като подходящо място за кариерно развитие.