fbpx
Новини

Първата българска магистратура по бизнес софтуер привлича и студенти от чужбина

Първата магистратура по бизнес софтуер в България „Бизнес анализ и ERP системи“ предизвика интереса на обучаващите се от други европейски страни. Вече има запитвания от няколко държави, както и първи записали се. Интересът на чуждестранните студенти се дължи най-вече на силната ангажираност на софтуерния бизнес в обучителната програма.

Магистърската програма се осъществява от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и образователната организация ERP Academy.

Тя е изцяло фокусирана върху бързо развиващия се сегмент на системите за управление на бизнеса и има за цел да помогне на повече млади хора да навлязат в този перспективен и динамичен бранш. Студентите в програмата се обучават от представители на някои от най-успешните български фирми от сектора като ERP.BG, Балкан Сървисис, Тим ВИЖЪН България и др. Важна особеност на магистратурата е, че тя позволява на студенти, които не са програмисти, да навлязат в ИТ бранша и да направят успешна кариера в него.

“Когато създадохме тази програма, имахме за цел да разкрием повече възможности пред българските младежи да се реализират в сегмента на бизнес софтуера. Това е един бранш, в който непрекъснато се търсят кадри и условията за реализация са много добри. Радостно е, че освен много студенти от България, интерес към магистратурата вече проявяват и млади хора от други страни, а някои от тях дори посочват, че не са открили друга такава магистратура в цяла Европа. Като голямо предимство те изтъкват, че магистърската програма е в партньорство с бизнеса и това дава гаранции, че тя е актуална, съвременна и много практически насочена. Това ни дава надежда, че можем да развием в България един образователен продукт, който да придобие международна известност и да привлече повече чуждестранни студенти у нас”, споделя Наталия Футекова, създател на магистратурата и основател на ERP Academy.

За да отговори на нарастващия чуждестранен интерес, академията планира скоро да преведе своя уебсайт на няколко чужди езика, както и да популяризира в чужбина магистърската програма и курсовете по бизнес софтуер, които провежда.