fbpx
Новини

Иновативна софтуерна компания се включва в първата ERP магистратура в България

Първата ERP магистратура в България бе създадена от специалисти по бизнес, икономика и информационни технологии, с цел да се обучават така необходимите бизнес консултанти, от които сферата на бизнес софтуера ще се нуждае все повече през следващите години. Това са специалисти с познания както в сферата на икономиката, така и в ИТ сектора, но от тях не се изисква да програмират, а да разбират процеса на работа на сложните и обемни бизнес софтуери, чрез които компаниите ефективно да управляват ресурсите си.

Като гост-лектори на магистратурата ще се присъединят специалисти от иновативната софтуерна компания NearSoft, която е първата и единствена фирма на българския пазар, предлагаща  собствени системи за оперативно управление на производството (МОМ/MES) – МОМ4. Пред студентите от магистратурата по „Бизнес анализ и ERP решения“ те ще разкажат повече за новите стандарти в тази област, като БДС EN 62264 – „Интегриране на система за управление на предприятие“ и ISO/IEC 22400 – „Key performance indicators (KPIs) for manufacturing operations management“. NearSoft ще споделят и своя практически опит от внедряване на този тип системи, които позволяват взимане на по-бързи, по-добри и по-мотивирани управленски решения, посредством повече производствена информация в реално време. Системите от клас МОМ4 подобряват работата на ERP, посредством детайлно планиране с ограничения, прецизен контрол и отчет на извършените производствени дейности, контрол на престоите и елиминиране на загубите. Специалистите от българската компания NearSoft ще споделят и  дългогодишния си опит от успешно внедрени решения за кленти от Европа, САЩ и Азия – Thyssen Krupp, Arcelor Mittal, Nippon Steel, Holcim, Viohalco и други.

Магистърската програма по „Бизнес анализ и ERP решения“ е единствената специализирана програма в Европа, която предлага обучение и разглежда най-популярните ERP платформи и решения от висок клас. Сред преподавателите в ERP магистратурата са представители на някои от най-успешните компании в сектора в България, както и консултанти от водещи международни компании, които ще запознаят студентите с най-новото от все по-бързо набиращата скорост дигитална трансформация на бизнеса. Програмата се осъществява съвместно с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), което има дългогодишна традиция за подготовка на висококвалифицирани кадри за българския и световен пазар. Частната образователна институция осъществява част от образователно-квалификационните степени съвместно с университета в Шефилд и в партньорство с Института за предприемачи на Сиско, Българската мрежа, Saatchi & Saatchi като притежава и международна акредитация от Британската акредитационна комисия за качеството на учебния процес, преподавателския състав и материалната база.