fbpx
Новини

Още един лектор от бизнеса се присъединява към магистърската програма „Бизнес софтуер и ERP решения“

Мария Савова – старши ERP консултант в „М Холдинг“ АД се присъединява към екипа от лектори на първата по рода си магистърска програма „Бизнес софтуер и ERP решения“.

Бизнес магистърската програма е първата в България и една от малкото в Европа с фокус върху ERP системите, в която студентите имат възможност да учат от водещи експерти от бизнеса, както и да работят по казуси с различни решения от клас ERP. Магистърската програма „Бизнес софтуер и ERP решения“ е създадена от ERP Academy в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), а студентите в нея се обучават по западен модел.

Мария Савова работи повече от 10 години в сферата на бизнес софтуера. Била е от страната на консултантска фирма, която предлага софтуер и от клиентска страна като ръководител на проект при внедряване на ERP система в България и САЩ във фирмите от групата на „М Холдинг“ АД. Сред последните проекти, които успешно реализира в холдинга са дигитализация на лоялната клиентска програма на магазини „Мания“, както и участието й като ръководител на проекта по разработването на мобилното приложение Mania VIP Club.

През 2015г. Мария Савова е част от първия випуск на магистърската програма „Бизнес софтуер и ERP решения“, която завършва успешно с цел да надгради натрупаните знания и опит до момента. По този начин получава доверието да бъде мениджър на проекта по внедряване на ERP система във всички компании от групата на „Мания“ и има водеща роля при избора на подходяща система, анализа и дизайна на процесите, което е една сбъдната мечта за Мария. Холдингът, в който е старши ERP консултант работи в областта на търговията на дребно и едро в България и Гърция, като повече от 20 години успешно развива цялата верига, свързана с осигуряването на употребявани облекла, включваща събиране в САЩ и последваща преработка, която се извършва в България, а от 2017 година и в Щатите.

Като един от най-успешните студенти, Мария Савова ще се върне отново в университета, този път за да предаде своя опит на бъдещите си колеги. Тя ще се включи като лектор в курса „Business Process Management (BPM)“, по време на който студентите се учат да прилагат методология за управление, оптимизация и моделиране на бизнес процеси.