fbpx
Новини

Наталия Футекова пред ученици и студенти: Бъдете осъзнати и открийте своята дефиниция за успех

Доц. д-р Наталия Футекова – управляващ съдружник в софтуерната компания ERP.BG и основател на ERP Academy бе специален гост на едно от първите от серията вдъхновяващи събития за тази година, организирани от Градски ученически парламент – Велико Търново. Младежката организация е сред най-активните на територията на България, а идеята им е да среща младите хора с успешни личности от различни професионални направления, които ще споделят своя опит и ще им дадат ценни съвети за тяхната бъдеща реализация.

Срещата с ученици и студенти се проведе в края на януари в зала Freeдoм 21 във Велико Търново и нейната основна тема бе „Какво се крие зад успеха?“. Наталия Футекова разказа на младите хора за своя опит до момента, както и наученото от всеки успех и провал в кариерата си. Тя призова всички да бъдат осъзнати в живота си и да открият своята лична дефиниция за успех, защото той е индивидуален за всеки отделен човек. По време на лекцията присъстващите гледаха и две вдъхновяващи видеа на Ричард Сейнт Джон от популярната платформа TED Talks, който по  типичния си прям стил обяснява, че успехът не е еднопосочна улица, а постоянно пътуване, което бе и посланието на доц. Футекова по време на срещата.

По време на гостуването си във Велико Търново, Наталия Футекова се срещна с кмета на града Даниел Панов, с който обсъдиха различни теми, свързани с развитието на бизнеса и образованието в областта.

Доц. Футекова бе поканена и като специален гост в детска градина „Райна Княгиня“, където имаше възможност да се наслади на тържество, организирано от най-младите таланти в града.

Доц. д-р Наталия Футекова е управляващ партньор на ERP.BG – една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер. Член е на управителния съвет на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ). Съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното участие в образователни и други обществени каузи. През 2015 година основава ERP Academy – иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и ИТ. Съвместно с Висше училище по застраховане и финанси създават магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“, която е първата по рода си в България и една от малкото в Европа, които предлагат широк поглед върху ERP системите, а преподавателите са изцяло експерти от бизнеса.