fbpx
Новини

Доц.д-р Наталия Футекова е сред Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България

Доц. д-р Наталия Футекова е сред отличените в ежегодния индекс на Career Show “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България” за 2024 г.

Индексът е ежегодна инициатива на Career Show, отличаваща постиженията на родните ИТ специалисти и иноватори. Класираните в индекса са определени на база публичен вот, в който тази година бяха подадени над 11 000 гласа в подкрепа на номинираните. Сред 100-те най-влиятелни ИТ личности в България са основатели на български софтуерни компании и проекти, технически директори на големи международни компании, лектори и обучители, както и основателите на най-големите софтуерни академии у нас и др.

“Поздравяваме доц. д-р Наталия Футекова за постижението! Подадените номинации в тазгодишното издание на “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България” за пореден път ни показаха огромния талант и потенциал на нашите ИТ специалисти и ключовата им роля в развитието на индустрията в България. Постиженията на всички номинирани заслужават адмирации. Трудът и усилията им безспорно печелят на България достойно място на световната ИТ сцена и се радваме, че можем да дадем гласност на добрите практики и професионализма им.”, споделя Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

Индексът “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България” е иницииран от Career Show – организатори на водещите кариерни събития у нас, които ежегодно срещат хиляди квалифицирани кадри с най-желаните работодатели в страната, както и престижните награди за най-добър работодател – Career Show Awards.

Победителите в индекса са подредени по азбучен ред. Пълният списък с класираните е публикуван на страницата на Career Show: careershow.bg