fbpx
Новини

Първата магистратура по бизнес софтуер в България отново приема студенти

Образователната организация ERP Academy стартира предварителен прием на кандидат-студенти за учебната 2016/2017 г. за първата по рода си магистърска програма за бизнес софтуер в България.

През миналата година Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и ERP Academy стартираха новата магистърска програма „Бизнес анализ и ERP решения“, която предлага иновативен начин за подготвяне на кадри в една от най-добре платените сфери.

Магистърската програма следва модела на тясното партньорство между бизнеса и образованието. В нея студентите няма да се обучават на програмиране и няма да се изисква предишен опит в областта на програмирането. Тя е с икономическа насоченост и ще създава специалисти в сложната и перспективна област на внедряването на бизнес софтуер.

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ отчете силен интерес още месеци след старта на учебните занятия през 2015 година, като за нея се записаха над 30 студенти от страна и чужбина. Първият випуск завършва съвсем скоро, а новите студенти очакват и още партньори от бизнеса, които да добавят стойност в иновативния образователен модел.

Днес все повече производствени компании, търговски вериги, банки и други организации осъзнават нуждата от използването на модерни ERP (Enterprise Resource Planning) системи, CRM (Customer Relationship Management), BI (Business Intelligence) и други класове бизнес софтуерни решения, затова заплатите в този сегмент са много над средните за страната. Въпреки това те все по-трудно намират кадрите, които са им нужни, за да обезпечат разширяването на техния бизнес.

Предварителният прием за учебната 2016/2017 г. вече стартира, а редовният прием започва в края на месец май. Всички желаещи с интерес за кариера в бранша на бизнес софтуера могат да напратят своето запитване на адрес: Контакти