fbpx
Новини

Доц. д-р Наталия Футекова с номинация за Топ 100 най-влиятелни ИТ личности

Доц. д-р Наталия Футекова – управляващ партньор в ERP.BG и основател на ERP Academy е номинирана в класацията “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. Това е ежегоден индекс на Career Show, отличаващ личностите, които имат значителен принос за развитието на ИТ индустрията в България и служат за пример за добри практики и висок професионализъм.

Индексът цели да оцени топ 100 професионалисти в ИТ сферата, които вдъхновяват с работата и уменията си. Базиран е на отворена номинация, а следваща стъпка е публичен вот в сайта на Career Show.

Доц. д-р Наталия Футекова е управляващ партньор в ERP.BG – една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер. Съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното участие в образователни и други обществени каузи. Научните й интереси са в областта на развитието на ERP системите и останалите бизнес софтуерни решения, управлението на бизнеса и внедряването на информационни системи.

Наталия Футекова участва активно в различни инициативи в подкрепа на образованието, културата и предприемачеството.  През 2015 година основава ERP Academy – иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и ИТ. Съвместно с Висше училище по застраховане и финанси създават магистърската програма „Бизнес софтуер и ERP платформи“, която е първата по рода си в България, както и първата в Европа бакалавърска програма „ИТ анализ и бизнес стратегии“.

От 2017 година Наталия Футекова е член на Управителния съвет на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ). През  февруари 2021 година е избрана за директор на направление „Информационни и комуникационни технологии“ на Лабораторията за научно-приложни изследвания към Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).