fbpx
Новини

Доц. д-р Наталия Футекова получи почетен знак за принос към Висше училище по телекомуникации и пощи

Доц. д-р Наталия Футекова получи почетен знак за принос от Висше училище по телекомуникации и пощи (ВУТП)  по време на церемонията, с която университетът отпразнува своя 140-ти юбилей. По време на бляскавия спектакъл по повод годишнината, от името на президента Румен Радев учебното заведение бе удостоено с най-високия почетен знак за висше училище в България.

 „Висше училище по телекомуникации и пощи“ е сред най-добрите примери за създаването и развитието на иновативни и съвременни програми, които дават висока добавена стойност както на образованието, така и на бизнеса. Поздравявам проф. д-р Миглена Темелкова и целия екип за амбицията и упорития труд в тази посока. Благодарна съм за честта на бъда удостоена с почетен знак за принос. Винаги съм вярвала, че образованието е едно от най-ценните неща и ще продължавам да работя за неговото развитие в страната ни“, коментира доц. д-р Наталия Футекова.

Специално за събитието бе организиран концерт под надслов „Традиция и иновации в 21 век“, който беше уважен от министъра на образованието и науката Николай Денков, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, Нейно Превъзходителство Джузепина Дзара – посланик на Италия, съветникът на Румен Радев по въпросите за образованието, науката и информациите Валентина Танева, президента на Европейска асоциация на професионалните висши училища (EURASHE) Армандо Пирес, както евродепутати, кметове и ректори на други висши училища. Водещ на церемонията беше Ники Кънчев, а изпълнение на хор ABE Музика изправи на крака всички с невероятното изпълнение на химна на България.