fbpx
Новини

Представиха магистратурата по ERP на семинар на АПИС Европа

Апис Европа, съвместно със Съюза на счетоводителите и Съюза на юристите, организира семинар на тема: „Данъци и финансов одит – 2017“, на който бяха представени новостите в съдържанието и функциите на финансовите продукти, които могат да улеснят работата на бизнеса.

Всички присъстващи се запознаха с първата по рода си магистратура по ERP – „Бизнес анализ и ERP решения“. С нея студентите се реализират не като програмисти, а като специалисти по внедряване, продажба и поддръжка на висок клас решения за управление на бизнеса – професии, които стават все по-търсени в световен мащаб. Програмата е с икономическа насоченост, но се фокусира върху това как информационните технологии помагат за укрепването на модерни предприятия, които се стремят да постигнат своите стратегически приоритети чрез използването на нови технологии.

Александър Калинков – мениджър на партньорската мрежа на софтуерната компания ERP.BG, запозна присъстващите с ERP като софтуер, който се използва и за счетоводни цели и разказа за това какви са основните различния и положителните страни на този клас системи. Като основно предимство на ERP той определи това, че всички отдели във фирмата са обвързани помежду си, което означава, че различната информация не се въвежда ръчно от счетоводителя, а се генерира автоматично от съответния отдел.

На семинара бе представен и иновативния партньорски модел NetProject. Чрез него ERP.BG дава възможност за стартиране на собствен бизнес в сферата на предлагането, консултирането и внедряването на бизнес софтуер, както и на разработката на бизнес приложения към  платформата EnterpriseOne®.  Моделът за бизнес партниране NetProject предлага много добри стимули и възможност както за стартиране на бизнес в ERP сектора от млади предприемачи, така и много добри партньорски условия за вече утвърдени компании.