fbpx
Новини

ERP Academy награди победителите в категория „Младежка награда“ по време на годишните награди на БАИТ

На официална церемония в София бяха отличени победителите в отделните категории от конкурса „Наградите на БАИТ” за 2019 година.

Образователната организация ERP Academy тази година реши да награди всички участници в категория „Младежка награда“, като част от мисията си да подкрепя развитието на млади хора в България.

„Като управител на софтуерна компания и основател на образователна организация винаги много инвестирам и се радвам да инвестирам в млади хора. Преди години създадохме първата съвместна магистърска програма, която е насочена към практическото изучаване на ERP системите, в която изцяло преподават хора от бизнеса. Екипът ни реши да предостави курсовете от магистърската програма безплатно за победителите в категория „Младежка награда“. Много се надявам нашия бранш да се хареса на тези млади хора, ние има много какво да дадем като знания, а за всеки от тях, който има желание и амбиция, има много възможности за реализация“, каза доц. д-р Наталия Футекова – основател на ERP Academy.

По традиция Президентът на Република България Румен Радев, под чийто патронаж за поредна година се провежда конкурса, връчи Наградата за специален принос на екипа на ТУЕС към ТУ-София. Тя беше приета от неговия директор Стела Стефанова.

Победителите:

Заместник-кметът на София по дигитализация, иновации и икономическо развитие Владимир Данилов връчи наградата в категория „Успешен български продукт/услуга“. Тя беше присъдена на Трансметрикс АД за разработването на софтуер за прогнозиране и оптимизиране на логистични процеси, базиран на алгоритми за изкуствен интелект.

Огнян Траянов, председател на УС на БАИТ връчи наградата в категория “Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика“. Отличието беше присъдено на Адвокатско дружество “Попов, Арнаудов и партньори“ за ПАПи робот служител в адвокатската кантора.

Тази година в категорията „Младежка награда“ бяха връчени две равностойни награди – на Йордан Цветков, ученик от МГ „Акад. Кирил Попов“, гр. Пловдив за създадения от него четирикрак робот за изследователски цели и Теодор Тодоров от Технологично училище „Електронни системи“ към ТУ-София за проектираната и създадена от него механизирана инвалидна количка.

Заради изключително силните кандидатури в категорията бяха номинирани общо пет от всички подадени 14 проекта, с цел да бъдат окуражени младите хора да търсят кариерно развитие в сферата на информационните технологии.  Всички номинирани младежи получиха Грамота за участие и поощрителни награди, осигурени от ERP Academy – ваучери за обучение в курс по избор.

Наградата в категорията „Журналистически принос“ бе присъдена на журналиста Вероника Денизова от Bloomberg TV за обективно отразяване на информацията и за задълбочен анализ на тенденциите, рисковете и бъдещите перспективи пред ИКТ сектора.

Образователната награда беше присъдена на проекта Знам.бе.  Чрез него тримата ентусиасти Ангел Георгиев, Виктор Балабанов и Иван Йонков, които имат желанието да внесат значима промяна в начина, по който децата в България изучават учебните предмети и прилагат натрупаните от тях знания извън училищна среда.

Публична администрация – наградата получи Комисия за защита на личните данни за мобилното приложение „GDPR в твоя джоб“ по проекта SMEDATA, коeто е първото по рода си цялостно информационно решение за разяснения и практически съвети относно европейското законодателство за защита на личните данни.

StartUp Компания – победител е I Rise Mechanics 357. Наградата се връчва на компанията за разработения от тях продукт OMNIBOT, който е  ново поколение роботизирано мобилизиращо устройство за хора с дисфункция на долните крайници.

Всички победители в отделните категории получиха поименен плакет и грамота от БАИТ, както и предметни награди, осигурени от партньорите на конкурса – персонално решение за киберзащита Acronis True Image 2020, предоставено от Акронис България, ваучери от Сиела Норма, за чиято стойност наградените могат да закупят книги в книжарници Сиела, електронни устройства, осигурени от Ардес Информационни Технологии (Ardes.bg), хостинг и домейн за една година, от СуперХостинг.БГ.