В магистърската програма са събрани едни от най-добрите ERP лектори в България, представители на някои от най-големите български компании за разработка и внедряване на бизнес софтуер, както и водещи експерти в областта на управлението на проекти, управлението на бизнес процесите, маркетинга, финансите, онлайн бизнеса и други ключови за бранша сфери.


Доц. д-р Наталия ФутековаДоц. д-р Наталия Футекова е управляващ партньор на ERP.BG – една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер. Съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното участие в образователни и други обществени каузи. Научните й интереси са в областта на развитието на ERP системите и останалите бизнес софтуерни решения, управлението на бизнеса и внедряването на информационни системи.

Наталия участва активно в различни инициативи в подкрепа на образованието, културата и предприемачеството. Тя е член на журито на класацията „Новатори в образованието”, както и ментор в преакселератора на Start It Smart, където помага на млади предприемачи да развиват и осъществят своите идеи чрез лични менторски срещи, съвети, стратегически партньорства, предоставяне на ключови ресурси и други.

През 2015 година Наталия Футекова основава ERP Academy – иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и ИТ. Съвместно с Висше училище по застраховане и финанси създават магистърската програма „Бизнес софтуер и ERP решения“, която е първата по рода си в България, както и първата в Европа бакалавърска програма „ИТ анализ и бизнес стратегии“.

През 2016г. получава степен Доцент, а няколко месеца по-късно е наградена за “Академични постижения или лидерство” от Junior Chamber International – България. Проектът е част от световноизвестния формат The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”). Наталия Футекова получи и номинация за международния формат TOYP, в който ще вземе участие заедно с изявени личности от цял свят. През 2017г. става член на управителния съвет на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ).

Повече за доц. д-р Наталия Футекова можете да откриете на www.futekova.comИван АржентинскиИван е основател и управляващ съдружник на фирма „И Ар Пи България“ ООД (ERP.BG) – един от първите български разработчици на ERP системи.

Иван Аржентински е ръководител на програмния отдел и главен идеолог с ключово участие в създаването на всички софтуерни продукти на компанията, включително системата InfoStar®, ERP системата EnterpriseOne®, CRM решението EnterpriseOne® CRM и др.

Той е и в основата на визията на ERP.BG за развитието на една изцяло мобилна ERP система, оптимизирана за смартфони и таблети, с интегрирани модули за BI (Business Intelligence), CRM (Customer Relationship Management), обединени комуникации, управление на проекти и др.Росен КараивановРосен има над 14-годишен опит с проектиране и внедряване на системи за управление на бизнеса.

От 8 години заема длъжността управител.

В момента е фокусиран върху развитието на основния продукт Microsoft Dynamics NAV и неговото съответствие и приложение съгласно международни и национални счетоводни стандарти.Анастас ШоповАнастас има повече от 10 години опит като консултант при внедряване на цялостни бизнес решения (ERP, CRM и BI).

Фокусиран е върху добавяне на стойност за клиента чрез използване на най-добрите световни практики в сферите на маркетинга, продажбите, управлението на проекти и др.Владимир РашевВладимир е управител на Балкан Сървисис ООД, водеща българска фирма в областта на информационните технологии, предлагаща на предприятията най-ефективните и надеждни решения за техните информационни потребности.

Фирмата е с над 10 годишен опит на българския и европейския ИТ пазар, като предлага решения в областта на ERP, BI, CRM, BPM, решение за финансова консолидация и бюджетиране, както и разнообразни IT услуги.

Последни изследвания сочат, че Балкан Сървисис ООД има над 40% пазарен дял от частния сектор в България за BI системи.

Има много богат мениджърски и консултантски опит и е участвал в управлението и внедряването на множество IT проекти в най-различни области и индустрии.Бояна Ликоманова-ДимоваБояна ръководи BI департамента на Балкан Сървисис ООД.

Има зад гърба си множество успешно реализирани проекти, извели фирмата на лидерската позиция на българския пазар в областта на BI.

С много богат опит и детайлни познания в управлението на BI проекти, дефиниране на проекти, бизнес интервюта, идентифициране на изисквания, анализ на бизнес процеси, управление на консултанти и екипи, внедряване на добри практики, обучения и поддръжка на клиенти.Илиян СомлевИлиян ръководи екипа за поддръжка на клиенти на BI департамента на Балкан Сървисис ООД.

Притежава задълбочени и специфични познания, свързани с поддръжката на внедрени проекти като решаване на проблеми свързани с достъп, данни на приложенията, ъпгрейд на софтуера, администриране на Qlik сървър и други.

Има богат опит в цялостната разработка на BI приложения, познава най-добрите практики и притежава познания за разработка на специфични и сложни справки.Калоян КръстевКалоян е старши BI консултант в Балкан Сървисис ООД. Калоян притежава дългогодишен опит във внедряването на BI решения като архитект, дизайнер и разработчик, като е работил и по проекти извън страната.

Има богат опит в пълния цикъл на внедряване на BI решения – от оценката на бизнес изискванията и идентификацията на техническата спецификация, през всички фази на внедряването, до обучението и поддръжката на решението.

Притежава и сериозен опит като мениджър на проекти.

Калоян е бил и лектор по BI във Технически университет – София.Димитър ПродановДимитър е старши BI консултант в Балкан Сървисис ООД.

Притежава богат опит като ръководител на проекти, архитект, дизайнер и разработчик във внедряването на BI проекти и задълбочени и специфични познания в множество видове бази данни.

Има натрупан практически опит в изследването на взаимовръзките на данните и идентификацията на бизнес процесите при бази без документация.

Димитър има и специфични познания за интегриране и интерфейси между различни IT системи.

Опитен е и в разработката на скриптове за специализирани BI решения.Георги БекяровГеорги внедрява през последните 10 години Oracle Siebel CRM и е един от пионерите в България и региона на Централна и Източна Европа.

От 1998 година насам, благодарение на многобройните си ангажименти Георги е натрупал богат опит при консултиране, разработване на бизнес софтуер и интеграция на приложения. Специализира основно в сферата на финансите, застраховането, телекомуникациите, маркетинг и услугите.

Георги е висококвалифициран в прилагането на последните технологии и стратегии, за да предостави тясно ориентирани към бизнеса резултати.

Доказва се като силен и мотивиращ отборен играч като взима участие в многобройни международни проекти.

При работата си със Siebel Георги поема много различни роли, специфични за всяка отделна фаза на внедряване с изключение на тестване.

Благодарение на богатия си опит и разнообразни квалификации, Георги притежава незаменим опит при прокарването на мост между ИТ и бизнеса.Биляна ПанталееваБиляна е бизнес обучител и собственик на Ойро Ивент. Тя разработва и провежда обучения по “Продажби”, “Успешни взаимоотношения с клиенти”, “Провеждане на преговори и договаряне”, “Мотивационни похвати”, “Лидерство”, “Предприемачество”, съобразно потребностите на организациите. Работи и съвместно с организации по проекти насочени към образованието, предприемачеството, професионалното развитие на млади таланти и стартиране на бизнес идеи.

Биляна завършва бакалавърска програма по специалността “Икономика на търговията”, след което изучава магистратура “Управление и развитие на човешките ресурси”. Паралелно записва програма по интегрално образование “Философия на успеха – управление на познанието.”

Тя е сертифициран обучител по професионално обучение на възрастни в ЦПО.Огнян ТомовОгнян е машинен инженер, доктор по индустриален мениджмънт. Автор и съавтор на над 45 научни публикации и книги.

Хоноруван доцент в ТУ София. Има специализации в Русия, Англия, Белгия, Словения и Германия. Един от първите специалисти по ERP в България.

Има над 20 успешни проекта у нас и в чужбина по внедряване на BAAN IV, MS Dynamics NAV, Infor LN ERP, abas ERP, SAP, iRenaissanse ERP и други.

Консултант и лектор по Lean Manufacturing, Business Processes Reengineering, Theory of Constraints, Supply, Inventory and Production Management, Systematic Innovations – SI/TRIZ, Sales & Operations Planning, Manufacturing Execution Systems и други.Огнян ДренскиОгнян е водещ преподавател на Училище за бизнес компетенции по прилагане и управление на информационните технологии в предприятието.

Някои от популярните му курсове и семинари са по системи за управление на бизнеса, дизайн и анализ на бизнес модели, добри практики за разработване на софтуер, визуални техники за решаване на проблеми и представяне на идеи, технически презентации и демонстрации, управление на риска и информационна сигурност, управление на непрекъснатостта на бизнеса.

Възпитаник на Факултета по математика и механика на Софийския университет. Магистър по математика.

Водил е множество тренинги в България и чужбина.

Има богат практически опит в управлението на предприятия: председател на съвети на директорите и изпълнителен директор; търговски и маркетингов директор; директор ИТ, директор R&D и ръководител на проекти.

Акредитиран преподавател, сертифициран мениджър на проекти, сертифициран водещ одитор по системи за управление на качеството, на услуги, на сигурността информацията и на непрекъснатостта на бизнеса. Зам. председател на Асоциация „Телекомуникации“ (ASTEL), член на Асоциацията на софтуерните инженери (ASE)Димитър ДимитровДимитър Димитров е търговски директор на “И Ар Пи България” ООД (ERP.BG) и има ключово участие в десетки успешни продажби на системи от типа ERP (enterprise resource planning), BI (business intelligence) и CRM (customer relationship management). С 12 годишният си опит, Димитър Димитров е сред водещите консултанти в областта на Sales&ERP в България.

Има магистратърска степен по „Управление на индустрията“ и „Бизнес софтуер и ERP решения“ от УНСС и Висше училище по застраховане и финанси, както и бакалавърска степен по „Управление на индустрията“. Също така има сертификат за преминат курс по бизнес анализи.

Димитър Димитров е хоноруван преподавател във Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), където води курс по “Системи за управление на ресурсите на предприятието (ERP)“ пред студентите от магистърската програма „Бизнес софтуер и ERP решения“, както и към Бургаски Свободен Университет, където води лекции по „Cloud Computing“. През последните години многократно е гост-лектор в УНСС, ВУЗФ, Стопанска академия „Д. А. Ценов“ и семинари на ERP Academy по теми, свързани с продажбени умения и практики в сферата на CRM и ERP системите, практически примери и теоретични постановки.

Участвал е в международната научна конференция „Системи за управление на бизнеса в малки и средни предприятия“ в гр. Свищов и редица други събития в тази област.

Научните му интереси обхващат развитието на бизнес софтуера и по-конкретно системите от клас ERP, CRM, BI, MRP и CRP, обединените комуникации, както и редица други бизнес софтуерни решения.